Életjáték

Színház: 
Dumaszínház
Premier: 
2007. május 30.

Váratlan, megrázó, szórakoztató, vicces, fájdalmas megtisztító és soha vissza nem térő... Akár az élet, amelyről felnőtté válásunk óta tudjuk, hogy régesrég nem játék, de talán könnyebb a terheit cipelni a játékos gyermek bohémságával. Aki gyakran néz tükörbe, az sokszor játszik a grimaszokkal... Ilyen arc, olyan arc...még olyanabb, aztán közelebb hajolunk, s felfedezzük az apróbb hibákat: néhány halvány, később egyre határozottabb ráncot, sorsaink húzta, karmolta rajzokat, ősz hajszálat még sötét tincseink között, fakuló csillogást a szembogárban. Ezt látja más is? Micsoda lelepleződés! Még szerencse, hogy ez csak a külcsín és belső világunk, múltunk epizódjai lelkünk mappáiba mentve, kóddal védve rejtve maradnak. És akkor jön ez a pimaszul tehetséges Godot-s társaság! Remek színészek, igazi lélekcrackerek. Figyelnek s hirtelen szóra bírják az Életet. A mesélő, a tiszteletre méltó híresség egyszer csak ott ül egy életre kelt varázsTÜKÖR előtt, melyben leperegnek a megidézett múlt jelenetei. Különlegesen intim pillanatok ezek. Az improvizáció zseniálisan őszinte előadása, melynek sorána néző és mesélő egyaránt szemtanúja és aktív szereplője a kendőzetlen szembesítésnek.

Hírességek egész sora vállalta eddig is az ÉLETJÁTÉK izgalmas főszerepét, miközben soha egyikük sem tudhatta előre, hogy mi is fog történni ott a színpadon. A szabálytalanság káoszában csak néhány biztos pont létezik. A vendég mesél, a színészek játszanak, a zenész kísér...mindezt a kiszámíthatatlanság sorsszerű sodrása fűzi egybe. A színész alázatos, a mesélő pedig önként beletörődik a katarzisba. Bátorság? Kiváncsiság? Vagy csak nem tudnak nemet mondani? Az improvizáció fésületlen, kusza mozaikjaiból aztán egyszer csak sosem látott, ismeretlenül is ismerős kép bontakozik ki, amelyben ott az egészalakos ember, s körülötte a megismételhetetlen világ, maga a személyes univerzum az ősrobbanás pillanatában.
Az ÉLETJÁTÉK szenzációs új évada a budapesti NEW ORLEANS-ban élhető át.
Akik hétről hétre segítenek ebben: Elek Ferenc, Fenyő Iván, Fullajtár Andrea, Galán Angéla, Gubás Gabi, Keresztes Tamás, Mészáros Tamás, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Stefanovics Angéla, Vári-Kovács Péter...