Anyakanyar

Megjelenés ideje: 
2012. március 04.

Elindult az ANYAKANYAR!

Anyák napján új színfolt bukkant fel a világhálón. Farkasházi Rékával elindítottuk az Anyakanyar.hu oldalt a kreatív ötletért felelős Arteregó PR ügynökséggel együtt. Naponta frissülő tartalommal készülünk, és szólunk mindazokhoz, akik az anyaság előtt, alatt, felett állnak, de minden kispapára és nagymamára is számítunk.

Anyaság. Talán az egyik legszebb magyar szó. Fogalom, amellyel kapcsolatban azt is szokás emlegetni, hogy a nők két dologért képesek mindent megtenni, hogy ne legyen gyermekük, illetve még inkább mindent azért, hogy legyen. Anyának lenni hivatás, a nők egyedülálló képessége, és közben természetesen óriási feladat, kihívás, rengeteg mosoly, nevetés és legalább ugyanannyi könny és sírás. Anyának lenni napjainkban pláne nem könnyű. Megfelelni a társadalom elvárásainak, a szokásoknak, hagyományoknak, és közben vonzó nőnek, feleségnek, társnak, lelkes munkaerőnek, sikeresnek maradni. Van, akit választás elé kényszerít a sors: család vagy karrier. Mások igyekeznek erőnek erejével is összehangolni a kettőt. Sokaknak sikerül, sokaknak kevésbé.  Tény, hogy minden gyermekvállaló nő élete egy jelentős fordulatot vesz attól a pillanattól kezdve, amikor eldönti, hogy felelősséget vállal egy új kis jövevényért. A sors itt vesz egy lágyabb, vagy élesebb kanyart. Ha úgy tetszik, Anyakanyart. Hiszen ezzel a fordulattal minden érintett hölgy életében változások következnek be, kinek-kinek lehetőségei, érzései, szabadságvágya, családi háttere és önmagával szemben támasztott elvárásai szerint.

Rékával, amellett, hogy ismert színésznők vagyunk, civilben mindketten boldog feleségek és anyukák lennénk. Színpadon játszunk, forgatunk, énekelünk, a nyilvánosság előtt éljük mindennapjainkat. Legalábbis egy részét. Mert utána mi is hazamegyünk, és ugyanolyan hétköznapi feladatokkal küzdünk, és éppen olyan örömöket élünk át, mint bárki más. Réka, a 8 éves Beni és a 3 éves Rebeka anyukájaként, én pedig az 5 éves Attila, és a 10 hónapos Anna édesanyjaként szintén bevettem már ezt a bizonyos „Anyakanyart”. 

Mindketten megéltük  már a terhesség, a szülés és a szoptatás szép és kevésbé szép pillanatait, megtanultunk „babául” is főzni, ha kell, vulkánt, ha kell, katicajelmezt készítünk csemetéinknek, közben pedig vigyázunk magunk és családunk egészségére, igyekszünk fittek, szépek, vonzók maradni, tartalmas programokat szervezni gyerekkel és anélkül is. Tapasztalatainkat, érzéseinket, tippjeinket pedig örömmel osztjuk meg minden olyan érdeklődővel, aki rákanyarodott már életének eme szakaszára, vagy éppen csak mostanság készül majd rá.

Az Anyakanyar nem egy szimpla blog, hiszen annál többet ígér: videobejegyzések, fotóösszeállítások, receptek, praktikák formájában. Az Anyakanyar térképén megtalálható lesz a Gasztro Köz, a Szépség Sétány, a Betű Park, a Praktika Sor, a Zöld Sugárút, a Teszt Körút, az Egészség Út, a Fabrika Lépcső, a MókaTér és a Titok Híd is. Naponta követhettek minket, mi hogy csináljuk, hogy bírjuk energiával, hogy mindenhol 100 %-osan teljesítsünk. Közben szórakoztatunk, elgondolkodtatunk, utat mutatunk, és időről időre ajándékokkal is ellátjuk majd az olvasókat. Gondolunk itt például a letölthető bevásárlólistára vagy éppen esti mesére a mi előadásunkban. Kikk ide:  www.anyakanyar.hu