Kean, a színész - sajtótájékoztató

Időpont: 
2017. február 14. 15:45
Helyszín: 
Thália Színház

A 2016/2017-es évad harmadik bemutatójának sajtótájékoztatóját egy elsőre talán furcsa, de roppant stílusos helyszínen tartottuk. Az esemény moderátora, Vida Péter színművész köszöntötte az egybegyűlteket a Thália Színáz vezetősége és társulata nevében. Csányi Sándor művészeti igazgató azzal kezdte a bemutatást, hogy egy ilyen darabot csak akkor lehet műsorra tűzni, ha van olyan kaliberű színész, aki el is tudja játszani Keant; elbírja a vállán a karakter súlyát, fenn tudja tartani az érdeklődést, és elég népszerű ahhoz, hogy bevonzza a közönséget.  Szervét Tibor egyértelmű választás volt az első perctől, akinek nagyon fontos pont ez a szakmai életében. Kelemen József rendező így jelemezte Kean figuráját: nagyon tehetséges, saját korában celebnek nevezető színész, aki a szabadságot keresi, az egyén és a művész szabadságát, mindezen érzelmek pedig egy romantikus vígjátékká gyúrva jelennek meg. 

Szervét Tibor elmondta, ha jól sikerül az előadás, a néző velük együtt játszik majd, elmerengve azon, milyen jó is lenne Gubás Gabival csókolózni, vagy megszökni Szabó Erikával. Kean azért játszik, hogy szeressék, de ez persze az emberiség nagy részére is igaz, mindenki igyekszik megfelelni, alkalmazkodni, érzelmekre hatni különböző álarcok mögött, amelyek aztán lehullanak, és meglátjuk a valódi embert. Így válik egyetemesen átéletővé a történet.

A jelmezek Velich Rita munkáját dícsérik, a steampunk stílust képviselik, ezért is esett választásunk a sajtótájékoztató helyszínéül a Krak'n Town Steampunk Saloonra. Szabó Erika lelkesen mesélt jelmezeiről, azt mondta, amikor először felvette, úgy érezte magát, mint egy kislány, majdnem elsírta magát, amiért életében először ilyen szép ruhába bújhatott. A fiatal színésznőnek ez az első próbafolyamata a Thália Színházban, amiben alkotóként is részt vesz, ez egész más kihívások elé állítja, mint a két beugrás A nagy kézrablásba és a Hétköznapi őrületekbe, de nagyon jó kezekben érzi magát.

Gubás Gabi fontosnak tartja, hogy megtalálja a közös pontot karakterével, egy apró kis hasonlóság is elég, hogy bele tudjon burkolózni és ezáltal kitárulkozni a színpadon. Hozzátette két és fél hét van még hátra a próbafolyamatból, így még rengeteg titok vár megfejtésre a történet és a szerepek kapcsán is.

Várunk mindenkit szerettel március 4-től a Nagyszínpadon!