Kean, a színész premier

Időpont: 
2017. március 06. 15:45
Helyszín: 
Thália Színház

Szombaton mutattuk be a neves angol színész, Edmund Kean viharos magánéletébe betekintést engedő darabot, a Kean, a színészt, amiben szerelem, féltékenység, és egy szökevény menyasszony kavarja fel a kedélyeket. A címszerepet Szervét Tibor alakítja, GUbás Gabi pedig a szerelmét, Elenát, aki azonban a dán nagykövet felesége is. További szerepekben Csányi Sándort, Molnár Piroskát, Pindroch Csabát, Szabó Erikát és Bán Bálintot láthatják a nézők, a darab rendezője Kelemen József. 

Ez egy nagyon szövevényes történet, a romantika összes kellékével – lányszöktetés, párbaj, szerelemféltés több ágon. A darab másik fele az identitáskeresésről szól, egy színész mindennapjaiba enged betekintést. Mi történik a színfalak mögött, mi történik egy színésszel, amikor játszik, hogyan él, amikor otthon van. Hol a határ, meddig színész, és hol kezdődik a civil ember, hogyan mosódik össze a két szerep – akár a színpadon, akár az életben. Ezekből áll össze ez a szenvedélyes történet.

Velich Rita jelmeztervező romantikus, habos, merész vonalvezetésű ruhái, és Bagossy Levente díszlettervező finoman cizellált, otthonos kicsi színházat megjelenítő terei nagy sikert arattak a bemutatón, csodálatos munkájuk nélkül egészen más lenne az előadás.

Várunk mindenkit szeretettel március 4-től a Thália Színház Nagyszínpadán!